Je kent het vast. Je ligt in je bed te staren naar het plafond en vraagt je af: “Word ik hier nou echt gelukkig van? Is dit het nou?”. Dan start die onbewuste zoektocht naar verandering. Hoe en wat moet er eigenlijk anders…

In een hangmat

Onder de Italiaanse zon in de zomer van 2017 begon ik het boek “The Harada Method” te lezen. Jim Lippens, toevallig een oud-collega van mij, had zojuist de Nederlandse vertaling uitgebracht. Bij elke pagina werd ik steeds enthousiaster en mijn man moest om de 5 minuten toch echt even horen wat ik zojuist had gelezen. Mijn verbazing werd nog groter toen hij, die sinds de basisschool nooit meer een boek voor zijn plezier had gelezen, het boek uit zichzelf begon te lezen.

Jouw doel bepalen

Zou dit dan echt een methode zijn die werkt? Je kunt je eigen doel bepalen en behaalt dit zonder enige twijfel. Ik dacht aan de bekende ‘Pipi Langkous’ kreet: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” en besloot het gewoon te doen. Samen met Kiki gebruikten wij de Harada methode om onze gedachten, dromen, ideeën en wensen op een rijtje te zetten. Later dat jaar besloten wij het roer volledig om te gooien en werd A Different Rebel geboren.

Het werk echt

Met een diverse groep mensen heb ik me twee dagen laten onderdompelen in de kennis en ervaring van Harada meester ‘Jim Lippens’. Het bleek vooral een manier te zijn om jezelf echt te leren kennen. Je moet je eigen valkuilen en angsten onder ogen komen. Vervolgens ga je door middel van het aanpassen van je routines, eventueel met behulp van een coach, al je sterke punten benutten om je doel te bereiken. Als je dat toepast, dan ben jij tot alles in staat. Ik geloof hier 100% in! Deze aanpak werkt, dit heb ik al een aantal keer mogen ervaren. Wat geeft dat een energie zeg!

Dankbaar

Er is maar een woord dat het gevoel goed omschrijft, namelijk dankbaarheid. Geloof me je bent dankbaar, zodra jij de touwtjes weer in eigen handen neemt. Jij bent degene die kan bepalen waarvoor jij elke ochtend je bed uitkomt en waarom je bepaalde keuzes maakt. Jij gaat alle doelen die jij kiest halen, het is een kwestie van geloven in jezelf.

Nu gebruik ik dagelijks de handvatten vanuit de Harada Methode om mijn eigen doelen te bereiken. Met deze aanpak kan ik ook andere ondernemers helpen. Dit hebben wij al ervaren en natuurlijk hebben we de aanpak doorgevoerd in onze online cursussen van de A Different Rebel Academy.


Call Now Button