Oeps… weer vergeten te posten op LinkedIn, Facebook en Instagram. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet, komt er van die online marketingplannen niets terecht. Herkenbaar? Je weet ook dondersgoed dat jij jouw klanten via social media kunt of eigenlijk MOET bereiken. Hoe pak je dat nou op een slimme manier aan? En hoe voorkom je dat dit een last voor je is?

Denk maar niet dat dit voor ons altijd vanzelfsprekend was. Wij hebben onszelf moeten dwingen om regelmatig te posten en daardoor online zichtbaar te worden voor klanten. Onze beste trick? De contentkalender! Naja en natuurlijk ons rebelse lef, want geloof me iedere keer vloggen, bloggen en posten vergt wat doorzettingsvermogen. Toch levert het veel op, want klanten weten ons steeds beter te vinden. Hoe fijn is het dat als klanten jou gaan bellen, mailen of PM berichten sturen in plaats van dat jij uren aan het bellen bent om nieuwe klanten te bereiken? 

Er is natuurlijk een hele lijst met tips over hoe jij aan de juiste of meer volgers kunt komen. Een makkelijke en effectieve manier is om volgers van bedrijven of personen die vergelijkbaar zijn met jou te gaan volgen; grote kans dat zij jou terug gaan volgen. Zorg dan voor de juiste interactie en plaats oprechte reacties onder de foto’s en berichten van mensen waarvan jij graag wilt dat ze jou gaan volgen. 

Maar ja, uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat je vertelt in je vlog, blog of post. Je wilt natuurlijk dat jouw content interessant is voor je volger. Het posten om maar iets te posten is echt zonde van je tijd, verloren energie. De beste tip: denk vanuit je klant! Hoe cliché het ook mag klinken, maar denk je nou echt dat jouw klant zit te wachten op nog meer productinformatie, technische specificaties of de laatste lancering?! Als je weet waar jouw klant mee bezig is, van wakker ligt of juist warm van wordt… speel daar dan op in! 

Past vloggen of bloggen niet bij jou? Geen stress, zijn er nog zat andere opties om je content met je volgers te delen. Meer weten? Bel, mail, vlog, blog of stuur een PM en we plannen graag een gratis gesprek in. Dan denken we meteen even met jou mee over geschikte content voor op al jouw online marketing kanalen.

Call Now Button