Je bedrijf staat in de kinderschoenen en je hebt net een kleine in de luiers, man wat een jaar!

Binnenkort mogen we het eerste kaarsje uitblazen op de taart en ook al zijn we nog niet van de luiers af, die babyfase is echt voorbij. En om eerlijk te zijn vind ik dat helemaal niet erg. Hoe tof om te zien dat zo’n klein mensje eigenlijk een heel groot dankbaar wezen is. Hij neemt mij elke minuut van de dag mee op avontuur en laat mij de wereld opnieuw ontdekken. Ik had nooit verwacht dat dit ook zo’n effect zou hebben op mij als partner, als vriendin en als ondernemer. Alle radars draaien thuis en op werk op volle toeren. Ik zie momenten, projecten en zaken in nieuwe perspectieven. Wat een verrijking! Flexibel zijn, nou dat leer je wel als moeder en zeker ook als ondernemer. 

Wat dat betreft zijn Kiki en ik, als ondernemers, die eerste “startersfase” ook absoluut voorbij. Die rebel meisjes zijn nu ware powervrouwen en dat voelt top. Wat een transformatie en reis hebben wij al mee mogen meemaken. Zijn we dan al waar we willen zijn? Nee natuurlijk niet! Dat is elke dag weer opnieuw keihard werken, aanpassen, vallen en weer opstaan om te knallen. Maar we hebben een flow gevonden waarin wij samen vol energie elke dag klaar staan voor onze klanten, zonder daarbij onze eigen marketing te vergeten. Wat is ook alweer het gezegde? Een schoenmaker loopt vaak zelf op oude versleten sloffen of het huis van de schilder bladdert af.

Wij plannen daarom maandelijks een samenwerkingsdag in waarin we samen full focus en met een kritisch oog, aan onze eigen onderneming werken. Dit vinden wij super belangrijk, want wij willen waarde toe blijven voegen voor onze (toekomstige) klanten. En dan heb ik het nog niet eens over de continue veranderingen in de markt en bij onszelf, want dat gaat altijd door. Mooi he?! Dat is voor mij ondernemerschap.

Hoe zorg ik dan dat ik alles in balans houd? Nou als jij daar het perfecte antwoord op hebt, laat het maar weten! Bij mij staat soms alles in het teken van mijn kleine man of die grote 😉 en het andere moment kan ik aan niets anders denken dan die gave introductie van mijn klant. Tijd voor mezelf, waarin ik echt alles laat gaan, neem ik zelden. Maar… daar ga ik aan werken, want om te kunnen presteren moet je ook kunnen loslaten.

Call Now Button