Wie bij duurzaamheid nog denkt aan het geitenwollensokken principe heeft het absoluut mis. Juist innovatie, creatief denken en samenwerken zijn hier de sleutelwoorden. Zo blijkt ook weer, als wij een bezoek brengen aan DOOR architecten in Amsterdam. Het gehele kantoor is opgebouwd uit hergebruikte materialen. Overal waar je kijkt, is er slim gebruik gemaakt van het “afval” van een ander.

 

Slim kantoor

Het kantoor is gebouwd van zeecontainers. Geheel modulair kun je het oppakken en weer meenemen of makkelijk uitbreiden. De zeecontainers zijn ingericht met kozijnen uit een woonwijk in Huizen. Deze kozijnen werden bij een renovatie vervangen, maar krijgen hier dus een tweede leven. Zo ook de steenschotten uit een oude steenfabriek, die er nu, als authentieke trap, voor zorgen dat medewerkers en bezoekers zich kunnen verplaatsen naar een volgende verdieping. Nieuwe raambekleding geen denken aan, gewoon afkomstig uit een oud advocatenkantoor in Amsterdam Oud-Zuid. Duidelijk voelbaar is hoe omdenken en innovatief gebruik van materialen bij DOOR architecten werken. Dit zie je ook terug in de diverse projecten, waarbij DOOR de verbinding tussen architectuur, materiaalgebruik en het sociale aspect legt.

Duurzaamheid bestaat niet enkel uit het nadenken over de impact op het milieu, ook de mens moet centraal staan. De projecten dienen bijvoorbeeld bij te dragen aan wooncomfort of samenzijn in een woonwijk.

Deze denkwijze deelt DOOR architecten ook graag met anderen. Zo is het PIT lab voor iedereen toegankelijk. Het PIT lab is een testlab voor fit en circulair werken. Daarbij worden het gebouw en de gebruikers getest, er worden metingen verricht naar o.a. het gebruiksgemak, beweging, akoestiek, lichtniveau en luchtkwaliteit. Door deze testmethode ontwikkelen ze steeds slimmere en gezondere omgevingen. Bovendien kun je in het PIT lab terecht voor workshops, brainstormsessies en meetings, waarbij kennisdelen voorop staat.

 

Delen mag

Inspirerende voorbeelden delen wij graag. Waarom? Het vertellen van zo’n verhaal ontzettend belangrijk is en je de impact van andersdenken ermee kunt vergroten. Wij willen toch allemaal een gezonde wereld, waarin mens en natuur in balans samenwerken.

Heb jij ook een goed verhaal dat verteld moet worden? Wil je dit met ons delen?

Wij helpen graag mee!

Call Now Button