Ik heb altijd al dingen op mijn eigen manier willen doen. Als klein meisje zei ik vast en zeker: “I wan’t to do it”. Toen werd ik iets groter en wat ouder en ging werken bij allerlei bedrijven, groot en klein. Maar ik kon nooit mijn draai vinden en liep altijd tegen de lamp. Dan zei iedereen: “ga je weer solliciteren?”.

In 2017 kwam ik een oud-collega, Daphne, tegen. We hadden een leuk gesprek over waar we stonden in het (werk)leven en waar we allebei mee bezig waren. Toen kwam plots de vraag: ‘’word je hier gelukkig van?’’. Ik vertelde: “ik heb altijd iets voor mezelf willen beginnen, maar ja….”. Lekker makkelijk, die ja maar. Dan hoef je ook niets te veranderen.

Daphne zei, bijna schreeuwend: “dan moet je iets met duurzaamheid gaan doen”. Dat is niet gek. Eigenlijk heel logisch. Het past ook bij mij, want in mijn familie maken wij dingen, gooien wij niks weg en leerde ik van kleins af aan oog te hebben voor de natuur. Ik kan zelfs geen kerstboom aan de straat zetten en mijn huis staat bewust vol met tweedehands meubels. Het liefst ben ik in de natuur om een wandeling te maken in het bos met mijn hond of maak ik graag een ritje op mijn paard.

Dus alles lijkt nu op één of andere manier samen te komen. Meer dan 10 jaar marketing- en sales-ervaring combineren met mijn passie voor duurzaamheid. Ik kan nog meer prediken over bewuste aankopen doen, andere overtuigen dit ook te doen en vol overgave tweedehands kleding kopen. Want ik wil steeds duurzamer leven. Zero waste lukt nog niet, maar ik maak wel stapjes.

Nog beter: ik kan nu zelf bepalen wat ik doe. Niet dat het dan makkelijker is. Nee, ik ben erachter gekomen dat ik mezelf nu harder tegenkom dan ooit. Daar moest ik natuurlijk ook zelf achter komen. Maar ik ga dit niet uit de weg en ik zet door. Nu meer dan ooit, want ik heb nu zelf een kleine meid. Ik wil kunnen zeggen dat ik, met A Different Rebel, een positieve bijdrage heb geleverd. Ik wil dat zij ook leert dat het normaal is dat we hergebruiken, niet zomaar iets kopen en we een prachtige wereld hebben. Ik wil dat zij leert dat ze dingen ook op haar eigen manier kan doen. En wat denk je, haar lievelingszin is: “ik wil dat zelf doen”.

Ben jij ook uit de ja maar fase? Doe jij ook wat jezelf wilt doen? Deel het. Ik gun het iedereen.

Call Now Button