“Feel free to do what you want to do”. Hier was ik van overtuigd, toen ik startte als ondernemer. Ik kan alles doen wat ik wil, ik ben vrij! Zo voelde de start ook. Alles kon. Er gebeurde ook veel. Samen met Daphne hebben we veel geleerd, veel gedaan en heel veel ondernemers geholpen met hun marketing. Vorig jaar waren we zo druk, met de marketing van onze klanten, dat we geleefd werden. Er kwam zoveel bij. Wij willen alles ook zó goed doen voor onze klanten, we willen alles perfect doen. Komt er iets bij? Geen probleem wij lossen dit wel voor je op. Dit is natuurlijk een hele sterke eigenschap. Dit waren we ook beiden gewend te doen, toen we nog in dienst waren als marketeers. Alleen merkte ik, ik voel me niet meer zo vrij. Doe ik eigenlijk nog wel waarvoor ik gestart was als ondernemer? Word ik hier wel heel blij van? 

 

Focus houden

De focus was helemaal weg. We waren zo druk voor onze klanten aan het werk, dat we onze eigen marketing helemaal niet meer konden oppakken. Onze tijd en invulling werd voor ons bepaald. Wat natuurlijk wel heel fijn is, is dat we ons niet druk hoefde te maken over klanten en inkomsten. We waren zó druk! Alleen hadden wij daardoor minder van onszelf laten horen en bijna niet meer vertelt waar we voor opstaan. Toen kwam eind 2020 het besef bij mij en Daphne. “Doen we nog wel waar we écht gelukkig van worden? Volgen wij ons hart nog wel?” Onze conclusie, “nee eigenlijk niet”. Zodra we dit hadden uitgesproken naar elkaar hebben we weer het roer omgegooid, een nieuwe focus bepaald, nieuwe doelstellingen en doelen gezet. We hebben naar elkaar uitgesproken waar we blij van worden. Zoals we ook al onze klanten adviseren, maakten we een marketingactieplan. Vol enthousiasme weer vooruit!

 

Crisis geeft ons ruimte

Maar we gingen gewoon door zoals we dat voor onze sessie ook hadden gedaan. We bleven nog steeds zo druk met onze klanten. Van onze eigen marketing en marketingacties kwam niks, ondanks al onze mooie plannen. Zodra we de plannen hadden gemaakt, ging onze focus weer naar onze bestaande klanten. Begin dit jaar heeft het universum ons toen maar geholpen, zo zie ik het. Een van de grootste opdrachten werd stopgezet, mede door de corona crisis is de strategie van de klant veranderd. Ik moet eerlijk zeggen, deze verandering kwam wel binnen. Ik schoot in paniek, want begin dit jaar was er voor mij prive ook ineens heel veel veranderd. Alles voelde wankel, onzeker en heel eng. “Kan ik dit wel?” Maar ik kan kiezen hoe ik met al die verandering omga. Ineens had ik aan alle kanten vrijheid! Ik ben weer vrij om te doen wat ik wil doen. Daphne en ik hebben zulke mooie plannen, we willen heel veel ondernemers coachen. Ons marketingactieplan ligt klaar en nu gaan we het zo ook echt uitvoeren. We hadden een zetje nodig, deze hebben we gekregen. Nu hebben we A Different Rebel, onszelf maar cadeau gegeven, onze eigen marketing gaat weer stromen, wij gaan weer stromen en wij gaan heel veel ondernemers helpen te stromen met hun marketing!

“I am back and I feel free to do what I want to do!” 

Call Now Button