Een aantal jaar geleden had ik je voor gek verklaard, als jij tegen mij zou zeggen: “Je bent straks ondernemer en moeder”. Regelmatig hebben mensen in mijn omgeving dat ook te horen gekregen. Deze rebel zou carrière gaan maken en had helemaal geen kinderwens. ”Ach, je biologische klok gaat vanzelf tikken”, zeiden veel mensen dan. Allergisch werd ik daar toen van en nu stiekem nog! Zelfs toen mijn vriendinnen en zus aan kinderen begonnen, vond ik dat vooral niets voor mij.

 

Als je denkt dat de stap voor mij groot was om van een carrière gedreven vrouw over te stappen naar ondernemerschap, dan kun je je enigszins voorstellen dat ik even moest slikken toen ik, veel sneller dan gedacht, zwanger bleek te zijn. Ik voelde direct: “Dit heeft zo mogen zijn, wat een bijzonder geluk”. Na een aantal minuten kon ik eindelijk praten, waarop mijn man te horen kreeg, dat ik zeker niet zou stoppen met kickboksen, sporten en werken. Geen haar op mijn hoofd die daaraan dacht.

 

Mijn mederebel Kiki die reageerde super op het nieuws en gaf mij meteen het vertrouwen dat wij er samen helemaal uit zouden komen. Hoe zij het ondernemerschap, met haar gezin, sporten, de huisdieren en een grote vriendenkring combineert is echt top. Daar heb ik veel respect voor. Dat geldt trouwens voor veel meiden in mijn omgeving en natuurlijk ook de partners.

 

Als ondernemer kon ik het werk niet volledig loslaten en dat is maar goed ook, want anders zou ik me erg verveeld hebben die laatste weken. Stilzitten is niet aan mij besteed. Rond de 36 weken ging bij mij wel een knop om. Het opnemen van videobeelden, daar voelde ik me toch niet comfortabel meer bij. Ik heb gelukkig een mederebel waar ik volledig op vertrouw en daardoor kon ik het ook makkelijker loslaten. Al app en bel ik haar nog regelmatig, gewoon om te horen hoe het met haar gaat en omdat ik blij word van alle positieve energie.

 

Stiekem ben ik wel blij dat een zwangerschap 9 maanden duurt, ik heb langzaam kunnen wennen aan alle veranderingen. Zo is de kastenkamer toch echt wel een kinderkamer geworden. Nu kijk ik uit naar de komst van de kleine rebel. Benieuwd hoe het straks is om ondernemer én een rebel mama te zijn.

Call Now Button